OKTAYONER.NL

Welkom op mijn blog

SimCity Beta – Hands-on

januari26

Het is alweer een aantal jaar geleden dat er een nieuwe versie van SimCity uitkwam.
Maar deze versie beloofd dan ook heel veel nieuwe features te hebben die wij toch wij erg belangrijk vinden in een game.

De nieuwe SimCity, SimCity #5, heeft namelijk nu de optie om meerdere steden te maken in dezelfde regio. Doordat je meerdere steden kunt maken, kun je de taken onderverdelen.
Zo zou je bijvoorbeeld de zware industrie in één stad neer kunnen zetten, en de huizen in een andere stad, zodat de arbeiders van de zware industrie van de schone stad naar de zware industrie-stad reizen.

Maar als je offline meerdere steden kunt bouwen, dan zou het natuurlijk heel fijn zijn als je online ook met mensen steden kunt bouwen. Dat kan in deze SimCity óók!

EA heeft ervoor gekozen om veel kleinere stukken land te maken, omdat je in de vorige SimCity versies je eigenlijk nooit de volledige oppervlakte van het land benutte.

Ook heeft EA gekozen om met een nieuwe graphics-engine te werken. Deze engine vind ik persoonlijk veel mooier als de vorige versies, zo zit er meer diepte in, en als je verder kijkt, wordt het ook waziger.

De nieuwe engine, waarbij verte waziger wordt

De nieuwe engine, waarbij verte waziger wordt

Sommigen vinden het minder, en Sims-achtig, maar ik vind het wel wat hebben.

Beta

Je kon je inschrijven voor de Beta, om mee te doen om bugs te ontdekken en server

s over te belasten. Ik had me ingeschreven voor de beta, en werd dan ook aardig verrast toen ik om 01.00 vannacht een e-mail had van EA met de titel: “SimCity spelen”. Eerst dacht ik, ja ik weet dat hij eraan komt.. Toen ik naar beneden scrollde om maar vluchtig te lezen, zag ik opeens een code..

Door de code op te geven in Origin kon je dan de beta downloaden en installeren om mee te doen aan de beta.

Gelijk downloaden natuurlijk, maar aangezien er tijdens een beta veel updates worden doorgevoerd, duurde het een hele tijd voordat de update door was.

Het was toen al aardig laat, dus ben ik vanochtend maar verder gegaan.

Decompressing Updated Data

Decompressing Updated Data

Nu zijn we ondertussen al half 12 geweest, en nog heb ik het spel niet kunnen spelen. Natuurlijk heb ik wel tussendoor geslapen, maar de servers zijn zo druk bij EA dat ze de drukte niet aankunnen.

Ik ben nu al ongeveer een half uur aan het wachten: “Our servers are currently experiencing heavy load, but we will open the login for new players as soon as possible. Thank you for your patience, this iinformation helps us determine the server capacity required to deliver a smooth experience for launch.”

Maar na lang wachten, was het dan eindelijk zover! Ik kon op het groene pijltje drukken om het spel te starten!

De eerste 10 minuten werden besteedt aan het uitleggen van de controls. Aangezien er aardig wat nieuwe functies in SimCity zijn, handig om ze even door te lopen.

Nadat je deze tutorial bent doorlopen is het dan eindelijk tijd om je eigen stad te beginnen.

De opties zijn nog aardig beperkt aangezien het een beta versie betreft. Maar meer dan lof voor de ontwikkelaars die met een nieuwe engine deze prachtige pixels op mijn scherm weten te toveren. Op dit moment zijn er dan ook nog een paar complicaties met de servers, en kan ik niet spelen, maar hey, het is een beta.

Probeer het spel, en laat je leiden door je leiderschap!

posted under Computers

Comments are closed.