OKTAYONER.NL

Welkom op mijn blog

Must-have software

december13

In een wereld waar veel software beschikbaar is, is het misschien handig om eens een blogpost te maken van must-have software.

Maar wat valt er nou onder “must-have” software?
De 1 vindt schoonmaak software een must-have, de ander vind Call of Duty een must-have.

Ik ben zelf niet zo’n gamer, dus we gaan het hebben over de andere software (FREEWARE!).

Om niet een hele waslijst aan software hier te presenteren, laat ik jullie kennis maken met 3 applicaties, als jullie die nog niet kennen.

1. CCleaner

Ccleaner
CCleaner is een programma wat je computer snel en grondig schoonmaakt, zonder dat je een bestand mist.
Het verwijderd cookies en geschiedenis, tijdelijke systeembestanden (bijvoorbeeld van een uitgevoerde update) etc.
Ook kun je een kijkje nemen bij “Register” om daar fouten in op te sporen en te verhelpen (ik maak nooit een back-up ervan aan).
Bij het onderdeel Gereedschap -> Opstarten kun je alle programma’s zien die samen met Windows opstarten, en ook uitschakelen.
Neem voor dit onderdeel even de tijd, en je kan het opstarten van je PC/Laptop/Ultrabook/Netbook whatever aanzienlijk versnellen.

2. VideoLAN VLC

VLC

VLC is een media speler die zowat ALLE formaten van media kan afspelen. Van een MKV file tot een ISO film, is voor VLC niet te hoog gegrepen. Met een clean interface (waar wel skins voor zijn) kun je snel alles vinden. Ook internet-radio is voor VLC geen probleem.
Ik heb Windows Media Speler niet meer op mijn computer staan, omdat VLC voldoet aan alle media die ik afspeel op mijn laptop.
Het is open-source software waar een heel team achter zit.

3. Tweetdeck
Vind je het ook zo vervelend dat je Twitter en Facebook apart aan moet hebben in je browser? Dan is Tweetdeck het programma wat voor jou uiterst handig is. Je ziet in 1 opslag welke nieuwe tweets er zijn, wie er jou geDM’ed heeft, en hoe je facebook timeline erbij staat.

Ook zijn er heel veel columns die je kan toevoegen, waar je meer informatie over bepaalde zaken kan weergeven.

tweetdeck

posted under Algemeen, Computers

Comments are closed.