OKTAYONER.NL

Welkom op mijn blog

Mijn nieuwe PC!

april7

Zo, dat is een tijd geleden zeg.

Sorry! Het heeft een tijd moeten duren, maar ik zal weer wat posten.
Ik weet het, dat moet vaker, en meer, en sneller, maar als jullie mij nou eens helpen met onderwerpen, dan zal ik dan doen ook! Pinky-promise, okee?

Nougoed, daarom ben ik dit onderwerp niet begonnen.
Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik een nieuw monster onder de bank heb liggen. Waar ik het eerst moest doen met een AMD Athlon 3200+, met 1 rekenkern, ben ik op iets heel anders overgestapt.

Behuizing
Antec One Hundred

Het is crisis in Nederland, iedereen let op de kleintjes, en veel geld is er niet meer uit te geven.
Mijn behuizing is dus de Antec One Hundred gebleven, omdat ik hem mooi vond. Zag het nut van een nieuwe niet, eerlijk gezegd. Het is een mooie kast, met veel casemod-mogelijkheden, cool mogelijkheden en genoeg plek voor mijn massa-opslag.

 

 

Moederbord

Die heb ik wel vervangen. Het oude moederbord vond ik niet zo mooi meer.
En mijn nieuwe processor en werkgeheugen pasten er niet op. Het is de Asus M4A89GTD Pro/USB3 geworden.
Dit is een high-end moederbord met veel uitbreidingsmogelijkheden en  genoeg plek voor mijn harde-schijven en voor het nieuwe werkgeheugen.

Als je meer foto’s van wil, zoek dan even op Google

 

Processor

Zoals ik zonet als zei, ik moest het een hele tijd doen met een AMD Athlon 3200+, daar moest nodig wat nieuws voor in de plaats komen. Dus, wat heeft Oktay gedaan? Die heeft een AMD FX-8120 Black Edition gekocht!

 

 

 

 

 

Voor de spec-freaks:

Merk en Type

Merk AMD
Type FX-8120
Processortechniek
Socket AM3+
Snelheid 3,1GHz
CPU Core 8-core
Procestechnologie 32 nm
Thermal Design Power 125W
Cache
CPU Cache Level 2 8x 1MB
CPU Cache Level 3 8MB
Functies
Maximale turbo frequentie 4GHz
CPU Instructionset EM64T, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSE4, SSE4.1, SSE4.2, x86-64, XD
CPU Multiplier 15.5
CPU stepping B2
Koeling Actieve koeling


Werkgeheugen (RAM)
Deze processor heeft maarliefst 8 rekenkernen. Dat betekent dat je meerdere applicaties tegelijk kan gebruiken, zonder één kern volledig te belasten. Waar de oude processor het nog moest doen met maar 1 rekenkern en een snelheid van 1,8 Ghz, heeft deze processor 8 rekenkernen met fabriekaf 3,1 Ghz per kern.

Zoals jullie mij kennen, blijft niet alles heel lang standaard bij mij, en ook deze processor moest daaraan geloven. De processor draait nu op 3,5 Ghz. Heb ik dat nodig? Nee, maar het is leuk!

Natuurlijk moet dat geweld van hierboven wel genoeg ruimte hebben om alle tijdelijke bestanden op te slaan en genoeg ruimte hebben om z’n werk uitstekend te kunnen doen. Daarom heb ik gekozen voor 14 GB aan werkgeheugen (in een normale pc zit 4 tot 8).
Waarom ik dat heb gedaan? Omdat ik me wil gaan verdiepen in virtualisaties. En daar is aardig wat werkgeheugen voor nodig.

 

Videokaart
Terwijl er onboard wel een videokaart is geïntegreerd, heb ik toch besloten voor de games die ik speel, en de toekomstplannen om met 2 beeldschermen te gaan werken, er een videokaart bij te kopen.
Hiervoor ben ik niet naar de zwaarst mogelijke oplossing gaan kijken, maar naar de prijs/kwaliteit verhouden.
Ik kom dan meestal uit op een ATi chip. Het is dan ook een Sapphire Ati Radeon HD6770 1GB DDR5 geworden. Deze kon ik voor een mooie prijs overnemen, en heb dat dan ook gedaan.
 

SSD
Aangezien al dat brute geweld ook informatie moet ophalen vanaf een harde schijf, was het opzich wel nodig om een Solid State Drive aan te schaffen. Maar dat heb ik op het moment van schrijven nog niet gedaan. Aangezien ze binnenkort wel wat goedkoper zullen gaan worden, wacht ik daar nog even mee.

Nog wat foto’tjes

 

 

Hier zie je de Coolermaster Evo TX3 die de processor van ruim voldoende koeling voorziet.

posted under Computers

Comments are closed.