OKTAYONER.NL

Welkom op mijn blog

Verhuizen -> 5 tips

januari6

Het is de laatste tijd aardig vaak in het nieuws. Mensen gaan verhuizen.
Of dat vrijwillig is verschilt natuurlijk per situatie. Alleen lijkt het mij niks om gedwongen te verhuizen. Zelf willen wij binnenkort verhuizen naar een grotere woning. We zijn al begonnen met de voorbereidingen, en het wachten is eigenlijk nog op de woningbouw voor een nieuw huisje voor ons.

Maar wat is nou eigenlijk belangrijk met het verhuizen?

Tip 1: Zorg voor voldoende spullen
Als je gaat verhuizen, neem ik aan dat je een paar vrienden (die ook handig zijn) vraagt of ze mee willen helpen met verbouwen. Je wilt je huisje natuurlijk wel naar je eigen “thuis” maken.
Dus krijg je al gauw met verf en behang te maken.
Zorg ervoor dat je voldoende spullen hebt om het aan te brengen. Denk dus aan voldoende kwasten en bakjes waar verf in kan. Neem ook genoeg verf mee, want je weet dat je met 1 potje van 1 liter niet heel veel kan verven.

Tip 2: Wees kritisch
Deze tip vind ik eigenlijk wel erg belangrijk. Denk tijdens het verbouwen er aan dat je het wel voor jezelf doet. Je hebt er namelijk niks aan als je hoekjes gaat vergeten, of in plaats van 2 lagen verf, 1 laag aanbrengt. Hoe kritischer je bent, hoe meer geduld erbij komt kijken. Wees daarom ook geduldig. Je zult niet heel veel meer tijd kwijt zijn, maar het resultaat mag er daarna dan ook wel wezen. Neem geen genoegen met “Joaa, is wel goed zo”.

Tip 3: Schoonmaken, voor, tijdens en na het klussen
Je hebt het contract (huur of koop) getekend! En hebt de sleutels in ontvangst genomen. Gefeliciteerd! Neem een stofzuiger, stoffer en blik en vuilniszakken mee. Het huis mag dan wel leeg zijn, maar wie zegt dat het ook schoon is? Als je gaat verven of behangen, is het van belang dat je geen spinnenwebben achter de verf hebt zitten. Let erop dat je geen stof laat opwaaien na het verven. Dit gaat zich namelijk hechten aan de wand, en dat ga je serieus zien!

Dus hier even een rijtje:
1. Alles afstoffen met stoffer en blik (met raam open)
2. De vloer stofzuigen
3. Afplakken (we willen natuurlijk wel netjes werken, maar we maken fouten!
4. Voorzichtig de ruimte verlaten, en overlaten aan de tijd (verwarming mag aan).

Ook als je de vloer gaat leggen, is schoonmaken belangrijk. Het is namelijk niet de bedoeling dat, als je een vloer legt, hij schuin gaat lopen omdat er ergens nog een steentje onder ligt. Neem altijd de tijd met een vloer, maakt niet uit welke soort vloer.

Tip 4: Bespreek alles en schrijf het op
“Neem je dit en dit en dit en dit mee?” Schrijf het even op, je vergeet het namelijk geheid! Bespreek ook wat overal de bedoeling is. Het is namelijk erg irritant dat als je had afgesproken met je vriend(in) dat deze muur donkerbruin zou worden, en de volgende dag er lichtbruin opsmeert omdat je dacht dat dat de bedoeling was. Het opschrijven scheelt je later weer een gesprek als “Ja maar ik wou eigenlijk …”

Tip 5: Meten is weten!
“Volgens mij is het ongeveer een meter” *EUUH* FOUT! Meten is weten. Het mag dan wel tip 5 zijn, maar het is het belangrijkste. Neem tip 4 ook hierin mee, want was het nou 3,36m of 3,63m? Meet het alsjeblieft ook twee keer. Of laat het iemand anders nog een keer meten, want zo’n meetlint blijft niet overal achter haken.

Zorg ook dat er genoeg te drinken is, en soms een warme maaltijd. Helpers zijn daar wel in hun vrije tijd voor jou/jullie bezig. En het allerlaatste is nog wel: doe het met plezier, want je doet het voor jezelf! Stressen en ruzie maken heeft namelijk geen énkel nut

Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad, en het misschien ook gaat gebruiken, weet  je meer tips? Laat het maar weten!

posted under Algemeen

Comments are closed.