OKTAYONER.NL

Welkom op mijn blog

Nieuwe telefoon

december11

Op 19 december a.s. mag deze jongen een nieuwe telefoon uitkiezen. Natuurlijk is dat altijd leuk en verrassend, maar welke telefoon neem je nou?

Als ik de opties die er tegenwoordig zijn bekijk, blijven er een paar smartphones over die aan mijn “wensen” voldoen.

Dat zijn de:
– Apple iPhone 4S
– Samsung Galaxy SII
– BlackBerry Torch Touch
– Nokia Lumia 800

Op Facebook kreeg ik verschijdene reacties met hún persoonlijke favorieten. Wat me opvalt is dat er maar één iemand is die een HTC aanraadt, terwijl er eigenlijk geen HTC in mijn voorkeurslijst staat. Misschien komt dat omdat ik voor een tijdje een HTC heb geprobeerd van mijn broer met Windows erop, wat me niet helemaal beviel.

Misschien HTC toch weer een kans geven? Of gaan voor de opvolger van de telefoon die ik nu heb (iPhone 3GS, dus iPhone 4S). Of overgaan op Android waardoor ik dus kies voor een merk die ik vroeger één keer heb gehad, de Samsung e770, dus de Samsung Galaxy SII.

iOS
Opzich ben ik erg tevreden over de iPhone 3GS, al is hij de laatste tijd toch aardig traag geworden omdat Apple de 3GS volgens mij niet meer ondersteund. Alleen heb ik eigenlijk niet zo héél veel aan de iCloud en de i-diensten die Apple aanbiedt. Maar voor een telefoon die Apple presenteert is het een erg goed hard/software werkende telefoon.

Android
Het besturingssysteem Android heb ik tot gister niet meegemaakt. Ik heb het mee mogen maken op een Asus Transformer. Het werkt erg fijn en het is eigenlijk zoals het wordt gepresenteerd. Het werkt soepel en goed. Alleen wil ik iets nieuws proberen, of blijven bij het oude en vertrouwde iOS?

Nokia en BlackBerry
Hier wil ik eigenlijk niet al te veel aandacht aan besteden. Geertje (mijn vriendin) heeft een Blackberry Bold 9700 die aardig vaak vastloopt en niet alle bevelen even snel uitvoert. Ik heb een hele tijd een BlackBerry gewild, maar van mij hoeft het eigenlijk niet meer. Aangezien er ook een hele grote storing is geweest bij Research in Motion, waarbij, doordat je een BlackBerry internet abonnement nodig bent, mensen dagen geen gebruik hebben kunnen maken van hun 3G, hoeft dat van mij ook niet. BlackBerry is dus eigenlijk geen optie, tenzij de Torch Touch toch wel heel erg is verbeterd.

Nokia heb ik een dik jaar gehad, maar Symbian was het toen niet helemaal. Windows Phone heb ik zoals eerder in dit artikel is te lezen een klein tijdje mee gewerkt, alleen was dat volgens mij versie 7. Als ik reviews over de Nokia Lumia 800 lees, zijn er mensen toch wel aardig tevreden over de telefoon. Alleen is het touchscreen het niet helemaal zeggen ze.

Ik heb nog een week om te beslissen, en zal in die week maar eens kijken waar ik de keus in maak. Helaas denk ik dat het toch de iPhone 4s wordt, maar dat blijft tot nu toe voor iedereen, inclusief mezelf een verrassing.

Oktay

posted under Telecommunicatie
4 Comments to

“Nieuwe telefoon”

 1. On december 14th, 2011 at 20:29 Ali Says:

  ik wens je veel succes met je keuze..
  Tegenwoordig vind ik de prijzen niet meer normaal..
  Het lijkt wel alsof ze afspraken hebben gemaakt:P

 2. On december 14th, 2011 at 20:49 Oktay Says:

  @Ali Het is inderdaad erg duur laatste tijd! Maar daar komt binnenkort ook een artikel over. Dus blijf volgen!! De keus heb ik helaas nogsteeds niet kunnen maken

 3. On december 20th, 2011 at 18:15 Ali Says:

  nou wat wordt het??? De 19 is al geweest

 4. On december 20th, 2011 at 18:45 Oktay Says:

  @Ali: Het word de Samsung Galaxy S II I9100 incl. met een Vodafone 1 jarig abonnement 🙂