OKTAYONER.NL

Welkom op mijn blog

Muziek

december13

Inleiding
Als we denken aan muziek, denken we aan lekkere beats en cool teksten. Het is dan per persoon ook verschillend welke smaak qua muziek we hebben, dat is maar goed ook, anders was er maar één soort muziek.

Wat doet muziek
Wist je dat muziek ook wat met je kan doen? Muziek kan bepalen hoe je je voelt, vrolijk of droevig, agressief of kalm, erg druk of juist slaperig. Dat is natuurlijk afhankelijk van de soort muziek die je luistert. Zelf luister ik bijna elke soort muziek. Van hardstyle tot turkse rap. Waarom ik zoveel smaken heb, weet ik eigenlijk zelf ook niet. Vind het totaal niet erg hoor, maar het is wel raar.
Ik heb ook tijden waarin ik geen enkele stijl kan aanhoren. Dan zit ik in de auto van het werk naar huis, of ergens anders vandaan, en dan zit ik om de 3 seconden van nummer te wisselen. Geeft verder niks, maar dan denk ik, van die 2220 nummers die op mijn iPhone staan, moeten er toch wel héél wat aan mijn stijl van dit moment voldoen, aangezien dit mijn eigen muziekcollectie is.

Waar doet muziek wat
De plek waar we zijn heeft ook invloed op mijn stijl van dat moment. Met wie ik ben is ook erg bepalend. Als ik wat aan de late kant ben, en heb aardig wat haast, dan is muziek zoals Ludacris – Act a Fool erg goed om naar te luisteren. Maar als ik op de snelweg rond de 130-140 km per uur rijd, dan is hardstyle of rock lekker om de bass goed door te laten dringen en uiteindelijk op de teller erachter te komen dat ik richting de 160 rijd.

Als ik alleen thuis ben, is het meestal turkse rap, turkse muziek, of juist keihard rock (Death by April, Bowling for Soup, Pennywise). Dat is meestal ook de stijl die ik luister als ik aan het gamen. Maar dat ligt er ook weer aan welke game ik speel. Meestal vind ik de in-game audio niet echt dat je zegt lekker ofzo. Daar moet mijn muziekcollectie aan te pas komen. Ik heb thuis een NAS (network attached storage) staan waar mijn volledige muziekbibliotheek op staat, waarmee ik kan streamen naar mijn xbox360 waar ik dan op game.

Het lastigst om muziek te kiezen is met anderen. Aangezien het dan mijn eigen muziekbibliotheek is, vind ik dán elke muziek wel okay. Alleen is het dan de vraag wat anderen ervan vinden. Ook als ik met iemand anders in mijn auto zit, dan zeg ik meestal: kies jij maar, want ik weet het ook niet.
Het handigst vind ik wel als iemand zijn eigen USB-stick meeneemt. Druk hem er maar in en kies zelf maar :).

Wat is jouw muzieksmaak? Is dat ook verschillend per omgeving? Schrijf het in een reactie!

Oktay

posted under Muziek

Comments are closed.