OKTAYONER.NL

Welkom op mijn blog

Computers

december11

Als hobby ben ik graag met computers bezig.
Sinds kinds af aan was ik er al mee aan de gang.
Mijn broer was er ook dol op, en al snel hadden wij een computer thuis.
Dat was nog Windows 95 waarbij je de interface moest starten door in de dos-omgeving “start” in te geven en op enter te drukken. Toen ik nog 5 á 6 jaar was, kon ik als enige mijn naam op het toetsenbord drukken. Dus elke keer als mijn broer naar school was, ging ik in zijn kamer op de computer. Als je niks anders kan “typen” dan oktay, dan ga je dat maar doen. Op een gegeven moment verveelt dat ook, want je krijgt natuurlijk hetzelfde antwoord terug: “command not found”. Na een tijdje begon ik te leren wat je met computers allemaal kon en ging me meer richten op spelletjes spelen. F1 Grand Prix, Roller Coaster Tycoon (gekregen van mijn broer). Daar hebben mijn broer en ik heel wat uren in gestoken.

Toen mijn ouders en ik naar Drachten gingen verhuizen, kon mijn vader via het werk voor de laatste keer een computer kopen. Dat werd toen ook gedaan en het werd een HP. Ik was er superblij mee en kon veel dingen doen. Daar kwam op een gegeven moment (omdat we ADSL kregen) downloaden ook bij. Mijn broer was toen verhuisd naar Utrecht. Niet veel later (volgens mij een jaar), verhuisde hij met zijn vriendin naar Almere. Ik zou daar een weekje logeren en zou de computer meenemen, zodat we beiden tegen elkaar konden gamen. Zo gezegd, zo gedaan. Onderweg is de computer stuk gegaan omdat hij recht op is vervoerd. We zeiden nog zo tegen mijn vader dat niet te doen. Dus mijn broer en ik om een nieuwe computer! Dat werd een AMD Athlon XP 2200+ (dank u broer). Dus wij vanuit Dronten weer naar Almere, en al daar lekker aan het gamen geslagen.

Nu, jaren later, woon ik samen met mijn vriendin. In de tussentijd is er al 1 laptop en 1 computer versleten. Maar nu is mijn hobby ook aardig gegroeid. Onder de bank heb ik namelijk 2 servers liggen.

De eerste server:
Antec One Hunderd

Specs:
– MSI 7181 Moederbord
– AMD Athlon 64 3000+ @ 2.0 Ghz
– 2GB DDR 533 Mhz
– FreeNAS 8.0.1
– 2x 2TB Samsung SpinPoint F4EG in RAID0
– Uptime: 51 days and counting

Taken:
– Het streamen van films naar onze laptops en de HTPC
– Het veilig opslaan van bestanden en afbeeldingen (backup)
– Het verwerken en beschikbaar stellen van de gedownloade content

Server 2

Specs:
– Intel Pentium D 326 / 2.66 GHz
– 2GB DDR2 533 Mhz
– Windows 7 64bit
– 200GB OS harddisk
– Uptime: 28 days and counting

Taken:
– Het downloaden van heel veel content
– Het hosten van 2 DC++ hubs
– Het beschikbaar stellen van mijn externe hardeschijf
– Traffic bijhouden en loggen

posted under Computers

Comments are closed.