OKTAYONER.NL

Welkom op mijn blog

Beste zorgdeal 2012

december14

Zorgverzekering
Het is alweer december 2011 en we hebben 2012 alweer in het vizier.
Op de Nederlandse televisie staat het weer voor van de “Zorgdeals”.
Ik vind het helemaal geen goede deals! We betalen met z’n allen veel maandelijkse zorgpremie, wat straks alleen  maar meer wordt. Ook mogen we meer eigen risico gaan betalen. Wat is hier nou een goede deal?

Zelf ben ik verzekerd bij National Academic aangezien ik nogsteeds studeer. Ik betaal € 87,90 per maand voor het basis abonnement. Mijn vriendin zit over de € 100 per maand. Ze heeft namelijk aanvullend zorgpakket. Nou heeft ze laatst medische zorg nodig gehad, waardoor we naar de dokterswacht moesten. Aangezien het een flinke verbranding was, moest er elke dag nieuw verband aangebracht worden. Of wij wel even € 25 wouden neerleggen voor een paar dagen verband!

Toen is bij mij de vraag gerezen: Waar betaal ik eigenlijk zorg voor?! Voor de medische zorg die nodig is als ik in het ziekenhuis terecht kom? Of als het al hopeloos is om mij te helpen? De meeste dingen zijn al uit het basispakket gehaald, en nu willen ze dat we nog eens meer gaan betalen, zonder dat er standaard zorg bij zit ook nog!

Medicijnen
Ik ben zelf allergisch voor een aantal dingen. Hier gebruik ik dan ook Aerius voor als ik een allergische reactie opmerk. Aankomend jaar is Aerius uit het pakket, dus mag ik straks voor 30 tabletjes van 5mg €10 gaan neertellen.

Overstappen
Op de vraag of ik ga overstappen, ben ik op het moment van schrijven nog niet over uit. Overal is het basispakket weer anders en de aanvullende pakketten komen ook niet overeen!

Ik gebruik even independer.nl als uitgangspunt:

Ik ga twee keer per jaar naar de tandarts voor een halfjaarlijkse controle en  heb af en toe toch wel een gaatje.
Verder kan ik natuurlijk niet zien wat ik verder nodig ben in 2012, hopelijk niet veel, maar we moeten toch wel een beetje voorbereid zijn op wat er zoal kan gebeuren.

Ik laat me verrassen en laat independer.nl mij adviseren over het pakket wat ik zou moeten kiezen. Aangezien dit per leeftijd wel zal gaan verschillen, kan ik verder niet zeggen wat er bij jouw leeftijd aan extra pakketten uitkomt.

 

 

 

Zoals je aan de linkerkant kan zien, zou ik in het goedkoopste geval € 109,59 per maand kwijt zijn. Nou is dit in vergelijking met National Academic (alleen basisverzekering á €86,90) €22,69 meer kwijt per maand. Dat is €272,28 meer per jaar!

Ik weet het nog niet. Blijf ik bij National Academic? Dat is met alle pakketten wel het goedkoopst! Dit komt voornamelijk omdat ik nog student bent, en National Academic een studentenzorgpakket heeft.

 

 

 

Als ik mijn gegevens invul bij National Academic, kom ik uit op € 108,70. Dat scheelt € 0,89 per maand. Dat is natuurlijk niks.
Wat ga jij doen met je zorgverzekering dit jaar? Laat je het zoals het is? Ga je naar een andere zorgverzekeraar, of weet je het zoals ik nog niet?

Laat het achter in de reacties.

Oktay

posted under Algemeen
2 Comments to

“Beste zorgdeal 2012”

 1. On december 14th, 2011 at 20:24 Ali Says:

  wij gaan over naar Ohra Zorgcompact.
  In 2011 betaalden we €244,- (in 2012 zou dat €254 worden als ik niks zou veranderen) en we gaan nu €210 betalen.

  Mijn eigen risico gaat naar €720,- afgelopen jaar ben ik al helemaal doorgelicht bij de internist, dus ik denk dat ik die risico kan nemen.
  Verder hebben we een tandarts verzekering tot €250,- p.p pj en die betaald 75% van de gemaakte kosten tot een maximum van €250.
  En ook nog een aanvullende verzekering voor van alles en nog wat, dat is voor de zekerheid omdat we ook nog 2 kleine kinderen hebben.

  Dus alles bijelkaar genomen gaan wij minder premie betalen met een iets hogere risico.

  iedereen moet zijn eigen berekening maken en voor zichzelf gaan kiezen of hij of zij de risico wil afdichten of niet.

  Doordat ik dit heb gedaan lopen wij nu een iets hogere risico dat we meer geld kwijt zijn, zie berekening hieronder:

  verschil premie 2012 tussen zorgcompact en “gewoon” Ohra €44 per maand.
  Op jaarbasis 44*12=€528 euro
  eigen risico van 220 naar 720, verschil 500 hou je nog 28 over.
  tandarts verzekering 25% zelf betalen van 500 euro, €125.
  Dus dat alles megenomen zou betekenen dat wij een extra risico dragen van €97 (125-28).

  Maximale winst is €528,- en maximale “verlies”is €97,- ik vind dat we deze risico kunnen nemen.

 2. On december 15th, 2011 at 10:29 Ali Says:

  wil nog even een aanvulling plaatsen.
  We krijgen nu per 2 jaar 50 Euro voor onze lensen vergoed.
  Met de nieuwe verzekering wordt dit 100 euro over 2 jaar:-)
  dus maximale verlies neemt af met 25 euro per jaar naar 72 euro en maximale winst gaat naar 553 euro:-)