OKTAYONER.NL

Welkom op mijn blog

5 Tips om je auto schoon te houden

december13

Wie kent het niet? Vooral in deze periode van zout op de wegen en veel regen. Een smerige auto. Voor iedereen weer een ergernis. Ten éérste het ziet er niet uit, ten tweede staat het niet leuk.
Maar wat doe je eraan? Hoort het bij de tijd van het jaar? Regent het er vast wel een keer weer af? Nee! Daarom hier volgen 5 tips van Oktay om je auto schoon te houden!


 

Tip 1:
Was je auto regelmatig.
Nou hoor ik je denken: nou, en bedankt voor de tip. Maar wacht even en lees verder!
Als je je auto voor een langere periode schoon wil houden, zou je hem eerst heel goed moeten wassen. Nou spreekt dat natuurlijk voor zich, maar als je dan 1x per week je auto zonder emmer en spons schoon wil houden, moet je hem eerst goed schoonmaken, zodat als je je auto een super-snelle-wasbeurt geeft, alle troep er soepeltjes afgaat.

Tip 2:
Wax je auto 2x per jaar.
De 2e tip neemt wat meer tijd in beslag om je auto schoon te houden. Wax maakt de oppervlakte van je auto namelijk glad. En aan gladde oppervlaktes hecht minder snel troep van buiten. De beste tijden om je auto te waxen is voordat de winter begint, om zo zoveel mogelijk troep in de winter eraf te houden, en, je raadt het al, nadat de winter is afgelopen. Waarom als de winter is afgelopen? Je wax en glanslaag hebben in de winter namelijk een beste opdonder gehad door het zout en de troep van het natte wegdek, wat de wax- en glanslaag aardig op z’n donder geeft.

Tip 3:
Houdt de binnenkant rommelvrij
De eerste keer nadat je je auto van binnen hebt schoongemaakt, klop jij je schoenen voordat je met je benen naar binnengaat zeker? En de tweede keer niet meer. Waarom niet? En als je het pakje drinken of het zakje snoep dat leeg is, gelijk bij je eindbestemming of tankstation daar in de container gooit, scheelt dat een hele hoop troep!

Tip 4:
Niet roken in de auto
Tijdens het roken komt er rook vrij, deze rook gaat zich heerlijk aan de binnenkant van je ramen hechten. De as die zich vormt, kan ook gemakkelijk vallen en in je bekleding of op de mat terecht komen. Ook een uitpuilende asbak in je auto is natuurlijk niet zo fris. Ik rook zelf wel in de auto hoor. Maar ik gebruik de asbak niet, dat scheelt al heel veel geurtjes. Ook is het  handig, dat áls je wel rookt in de auto, een raampje open te houden. Dan kan er veel minder rook en nicotine zich hechten aan het raam. Maak áls je toch in de auto rookt, regelmatig de ramen aan de binnenkant schoon, en als je dat nog nooit hebt gedaan: plaats in het commentaar eens een foto van het doekje 😉

Tip 5:
Smeer alle rubbers in
Een auto heeft heel veel rubbers, maar ik heb het dan specifiek over de rubbers die tussen de portieren zitten en je ruitenwissers. Dan denk je vast: wat heeft dat met het schoonhouden van de auto te maken? Rubbers kunnen uitdrogen en barsten. Rubbers zijn er voor om viezigheid en vocht buitendeurs te houden. Ruitenwisserrubbers houdt je simpelweg soepel met een beetje siliconenspray en het in te smeren met een microvezeldoek. Het andere voordeel van siliconenspray is dat je ruitenwissers en portieren dan in de winter niet dichtvriezen in de kou.

Heb jij tips die ook nuttig zijn, of ken jij trucjes waardoor je je auto schoon kan houden? Plaats ze hieronder!

Oktay

Comments are closed.